Бащи внасят колективна жалба срещу България в Европейската комисия, защото не

...
Бащи внасят колективна жалба срещу България в Европейската комисия, защото не
Коментари Харесай

Бащи внасят жалба срещу България в ЕК, защото не могат да виждат децата си

Бащи внасят групова тъжба против България в Европейската комисия, тъй като не могат да виждат децата си. 

" Асоциация на бащите в България " се жалва срещу всеобщото несъблюдение на режима на персонални контакти и невъзможността на страната да упражни нужния надзор. 

Много родители са се сблъсквали със стената на недоумение от способените институции и невъзможността да създадат какво и да било, с цел да имат естествени връзки с техните деца. Единственото, което вършат институциите, е да заобикалят отговорност или да я трансферират на различен, оповестиха от Асоциацията. 

" Пълното неглижиране на правото на персонален живот и правото на детето да има двама родители е директно принуждение над самото дете, нанасящо му голяма щета в неговото обикновено развиване като пълноценна персона ", подчертават те и допълват, че у нас постановените правосъдни решения по въпроса се одобряват като нещо целесъобразно, само че не и наложително.

Оттам напомнят, че по закон родител или различен сродник, който не извърши или осуети осъществяването на правосъдно решение за практикуване на наставнически права или за персонални контакти с дете, се санкционира с пробация или санкция от 100 до триста лв., а в изключително тежки случаи - с отнемане от независимост до шест месеца или с санкция до три хиляди лв.. По думите им обаче прокуратурата в България отхвърля да предприеме дейности. 

" Всеки, който се е сблъскал с този проблем, след месеци, а от време на време и години, е получавал по пощата едно малко писъмце, в което го уведомяват, че се отхвърля образуването на произвеждане заради неналичието на осъществено закононарушение ", показват бащите.

От асоциацията приканват към тяхната тъжба да се включат всички, на които е било възпрепятствано правото на персонален контакт с детето му, предписан със правосъдно решение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР